Showing posts with label English Class IX. Show all posts
Showing posts with label English Class IX. Show all posts

All About A Dog by Alfred George Gardiner : WBBSE Class 9 with Exercise

It was a very cold night in winter. All passengers were eager to reach their destination as early by a double decker bus. The bus conductor collects the fare from the passenger and suddenly he saw a young lady sited with her pet dog.  Immediately, the conductor asked the lady to go upper deck with her dog. The upper deck of the bus was uncovered. The lady was already suffering from cough and cold. Considering the cold weather condition, the other passengers of the bus argue to the conductor that they have no objection to carrying the dog inside the bus and stay the lady in her sit with her pet. But the conductor ignores the passenger’s argument. He forced the lady to go to the top of the bus. The lady also prays with the conductor. But the conductor was standstill in his decision. As a result the conductor stopped the bus in the midway. Ultimately the lady had to obey the rule. After some time, the engine began to trouble and the bus became stopped once more. Some of the passengers leave the bus. Others had to tolerate the delay. But the conductor refused to compromise. However, the lady had to travel on the top of the bus in her rest of the journey. At the end, the narrator of the story tried to advise to the conductor that rules should be modified according to the circumstances and goodwill. Rules are created for comfort to people but should not cause trouble to the people. That is the spirit of a rule. So, the rules and regulations are not most needed thing in our society but its application with human welfare. Here the story 'All about a Dog' by Gardiner that arise some questions related to our society and social rules and regulations.

 All About A Dog  (TEXT)

Exercise : 1

1. The younger women carried little –

(a) spaniel

(b) bull dog

(c) Pekinese dog

(d) spitz


Ans:- (c) Pekinese dog

 2. The younger women was suffering from –

(a) stomach pain

(b) back pain

(c) fever

(d) cough


Ans:- (d) cough

 3. The ball was pulled by the –

(a) conductor

(b) driver

(c) younger women

(d) older women


Ans:- (a) conductor

 4. The number of policemen to whom the women expressed her anger was –

(a) Three

(b) four

(c) five

(d) six


Ans:- (a) Three

 5. the problems bus faced was with the –

(a) tyre

(b) engine

(c) brake

(d) horn


Ans:- (b) engine

Exercise : 2

1. How many people got into the bus with the younger woman?

Ans: Two people got into the bus with the younger woman. 

2. What was the conductor’s order to the younger woman?

Ans: The conductor ordered the younger woman to take the dog out of the bus.

3. Why did the conductor stand triumphant?

Ans: He stood triumphant for the lady had to go upstairs. 

4. What was the rule which cannot be broken without danger to life and limb?

Ans: The rule of the road cannot be broken without danger to life and limb.


Exercise : 3

1. When did the author feel that trouble was coming up?

 Ans: The conductor was collecting fares. At this time His eye rested on the pekinese dog. When the author saw this, he felt trouble coming up. 

2. Mention two demands made by the passengers when the bus stopped ?

Ans: 1. The passengers demanded their fares back. 2. Their another demand is that the conductor should not leave them for all night. 



Share:

The North Ship by Philip Larkin : WBBSE Class 9 with Exercise







Exercise : 1

1. The number of ships sailing by were –

(a) three

(b) two

(c) five

(d) four


Ans:- (a) three

 2. The wind carried the first ship to a –

(a) big country

(b) small country

(c) rich country

(d) distant country


Ans:- (c) rich country

 3. The second ship turned towards the –

(a) west

(b) north

(c) south

(d) east


Ans:- (d) east

 4. The decks of the third ship shone –

(a) brightly

(b) frostily

(c) clearly

(d) dimly


Ans:- (b) frostily

 5. The northern sky rose over the –

(a) unfruitful sea

(b) kind sea

(c) stormy sea

(d) calm sea


Ans:- (a) unfruitful sea

 6. The third ship was rigged –

(a) long journey

(b) short journey

(c) slow journey

(d) quick journey


Ans:- (a) long journey

Exercise : 2

1. What did the wind do to the second ship?

Ans: when  the  second  started  its  journey,  the   wind   hunted  it   like  a   wild   beast.  It   kept   the   ship  in   captivity.   So   it   could   not  sail   further.  

 

2. Give any two points of difference between the journey of the third and the other two ships ?

Ans: 1. While  the  first  and  the  second  ships  came  back  from  their journey  happily  or  unhappily,  the  third  ship  sailed  northward  fighting obstacles  in  the  sea.  2. In  contrast  with  the  first  and  second  ship,  the  third  one  was  rigged for  a  long  journey.

 


Share:

His First Flight by Liam O’Flaherty : WBBSE Class 9 with Exercise

 




Exercise : 1

1. At night the seagull slept in a little –

(a) nest

(b) hole

(c) turret

(d) burrow


Ans:- (b) hole

 2. The ledge faced the –

(a) north

(b) south

(c) east

(d) west


Ans:- (b) south

 3. The colour of the seagull’s body was –

(a) red

(b) black

(c) blue

(d) grey


Ans:- (d) grey

 4. The two brothers and sisters of the seagull were lying on the –

(a) pain

(b) plateau

(c) valley

(d) hill


Ans:- (b) plateau

 5. The mother seagull had picked up a piece of –

(a) meat

(b) insect

(c) fish

(d) straw


Ans:- (c) fish

 Exercise : 2

1. What was the first catch of the seagull’s elder brother ?

Ans: The  first  catch  of   the   seagull’s  elder  brother  was  herring, a  kind  of  sea  fish.

 

2. Why did the seagull feel the heat ?

The  seagull  felt  the  heat  because  he  had  not  eaten  since  the  previous   nightfall.

 

3. Why did the seagull dive at the fish ?

Ans: The  sudden  halt   of   the  mother  with  a  piece  of  fish  wondered  him.  Maddened   by  hunger,  he  dived  at  the  fish.

 

4. What Happened when the seagull soared upwards ?

Ans: The  seagull  uttered  a  joyous  scream  and  flapped   the  wings  again.

 

Exercise : 3

1. Why was the seagull afraid when he ran forward to the brink of the ledge ?

Ans: The  wings  would   never  support  him.  This   made  the  seagull   more   fearful  about  flying  across  the   vast  sea   that  stretched  down  beneath,  when  he  ran  forward   to  the   brink  of  the  ledge.

 

2. What were the seagull’s two brother and sister doing on the plateau ?

Ans: He  saw  his  two   brothers  and  sister  lying   on   the  plateau. They  were  dozing,  with  their  heads  sank  into  their  wings.

 

3. What happened after the seagull’s feet sank into the sea  ?

Ans: Though  the  seagull’s  feet  sank  into  the  sea,  he  sank  no  further.   His  belly  touched  the  surface  of  the   sea  and  he  kept  floating  on  it.




Share:

A Day In The Zoo by Gerald Durrell : WBBSE Class 9 with Exercise






Exercise : 1

1. Tick the correct answer from the given alternative –

(a) dusk

(b) dawn

(c) afternoon

(d) evening


Ans:- (b) dawn

 2. The birds searching the dewy grass on the lawn were –

(a) peahens

(b) peacocks

(c) robins

(d) thrushes


Ans:- (a) peahens

 3. Stephen with a broom is his hand was guarding over the –

(a) bears

(b) gorilla

(c) apes

(d) armadillo


Ans:- (c) apes

 4. The name of the black Celebes ape was –

(a) Etam

(b) Jeremy

(c) Mike

(d) Stephen


Ans:- (a) Etam

 5. The reptiles dozed in the temperature of –

(a) sixty degrees

(b) seventy degrees

(c) eighty degrees

(d) ninety degrees


Ans:- (a) sixty degrees

Exercise : 2

1. How does the sky look as one is awakened by the bird song ?

Ans: The  sky  appears  to  be  slightly   tinged  with  yellow,  when  one  is  awakened  by  the  birdsong. 

 2. How do the parrots and parakeets salute people ?

Ans: The Parrots   and   Parakeets   salute the people  with   a   cacophony  of  sounds.

 3. What do all the animals do at the start of a new day?

Ans: All the  animals,  exited  and   eager  at  the  start  of  a  new  day,  bustle  about  the  cages.  

4. As the light fades, where does the robin fly off to ?

Ans: As  the  light  fades,  the  Robin   ceases   to  sing   and   flies  off  to  roost  in  the  Mimosa  tree.


Exercise : 3

1.  What work do Jeremy and Mike do in the Gorilla’s cage ?

Ans: Mike and Jeremy both remain busy inside the Gorillas’ cages. They  sweep up  the  mess  on  the  floor,  scatter  fresh  white  saw  dust  and   assure  that  everything  is  all  right. 

 2. Describe the state of the frogs and snakes in the reptile house ?

Ans: In  the  reptile  house  the  temperature  is  eighty  degree  Fahrenheit. Snakes look at someone calmly with lidless eyes.  Frogs make gulping sounds.   

 3. What would one see and hear while lying in bed at night ?

Ans: While  lying  in   bed  at  night  one  would  see  the  moon  separating  itself   from  the  shadow  of  the  trees.  One would hear lion coughing. 



Share:

Autumn by John Clare : Question & Answer with Explanation Class 9 || WBBSE

The poem "Autumn" begins with a focus on the scenery around the omniscient individual taking in his surroundings. The grass, springs, and stones all show evidence of the extremely high temperatures that day. Grassland is dry, the dirt is cracked, and plants are wilting under the scorching glare of the sun. Hill-tops, rivers, and the ground all glisten like molten gold, reflecting the eternal nature of the landscape.


Autumn – John Clare (TEXT)

Exercise of  Autumn – John Clare

Exercise : 1

1. All though the day the fitful the given alternatives:

(a) window-pane

(b) curtains

(c) casement

(d) door


Ans:- (c) casement

 

2. The poet loves to see the shaking twig dance till the –

(a) coming of down

(b) end of night

(c) end of afternoon

(d) shut of eve


Ans:- (d) shut of eve

 

3. The sparrow sat on the –

(a) cottage rig

(b) house-top

(c) mossy elm-tree

(d) casement


Ans:- (a) cottage rig

 

4. Te pigeons nestled round the –

(a) cage

(b) cote

(c) branch

(d) heath


Ans:- (b) cote

 

5. the cock was crowing upon the –

(a) dunghill

(b) lea

(c) tree tops

(d) mill sails


Ans:- (a) dunghill

 

(6) The grunting pigs –

(a) walk slowly

(b) scramble and hurry

(c) dive and swim


Ans:- (c) dive and swim

 

Exercise : 2

1. What happens to the leaves of the mossy elm-tree in autumn ?

Ans: The  leaves  of  mossy  elm-tree become faded  and  twirling them by the window  pane  and  other  leaves  are  down  the  lane  due  to  fitful  gust.

 

2. What are the things the poet loves to see on November days ?

Ans: The  poet  loves  to  see  the  cottage  smoke  curling  upwards  through  the  naked  tree, the  pigeons  nestled  in  their  cote,  the  cocks  crowing  upon  the  dung-hill  and  the  mills  sail  the  heath  on  dull  November  days. 


Share:

All Summer In A Day by Ray Bradbury : Question & Answer with Explanation Class 9 || WBBSE

In  the  very  distant  future,  number  of  Earth’s  population  lives on  Venus.  The  Sun  used  up  most  of  its  energy,  and  for  that  reason, it  only  comes  out  once  every  seven  years.  The  child  don’t  even remember  the  last  time  they  were  able  to  appreciate  the  golden beauty  of  this  rare  star.


All Summer In A Day – Ray Douglas Bradbury (TEXT)

Exercise of All Summer In A Day – Ray Douglas Bradbury

Exercise : 1

1. Men and women came from the earth to Venus by –

(a) aeroplanes

(b) helicopters

(c) rockets

(d) satellites


Ans:- (d) satellites

 2. The children learned that the sun was like a/an –

(a) lemon

(b) apple

(c) orange

(d) guava


Ans:- (c) orange

 3. The children had long forgotten the colour of the –

(a) Earth

(b) Sun

(c) Venus

(d) Moon


Ans:- (b) Sun

 4. When the children felt warm in the sun they took off their –

(a) jackets

(b) sweaters

(c) blazers

(d) coats


Ans:- (a) jackets

 5. The children came to know that the sum would come out after –

(a) two years

(b) six years

(c) seven years

(d) nine years


Ans:- (c) seven years

Exercise : 2

1. How did the heavy storms affect the islands of Venus?

Ans: Heavy   storms   caused   tidal   waves   to   crash   against the   islands.

 

2. What did the children write about the Sun?

Ans: The   children   wrote   small   stories ,  essays   or   poems  about   the   sun .

 

3. Where did the children play?

Ans: The children played   in   the   echoing tunnels   of the underground city.

 

4. How did the jungle in Venus look?

Ans: The  jungle  in  Venus   looked   like  the  colour   of   rubber,   ash,   and  ink.

 

Exercise : 3

1. Why were the children eager to see the Sun?

Ans: The  children  had  seen  the  sun  seven  years  ago,  when   they  were  two  years  old.  They  cannot   recall   the  sun  and   they  had  forgotten  the  colour  and   heat   of  the  sun.  So they eager to see it.

 

2. What did the children do immediately after the rain stopped?

Ans:  Immediately after the   rain   stopped,   the children   put   their   hands    to   their   ears.  They   stood   apart.   They   slid   the door back   and felt   the   silence.

 

3. Why do you think that the children were feeling unhappy when it started raining again?

Ans:  The children   felt   unhappy    because    they   would    never   play   for any more   seven   years   in the rainy    world.  They   have to remain   indoors.  They   would not   enjoy   the warmth of the sun   with   each   other anymore.

 



Share:

Popular Posts

Recent Posts

Total Pageviews